De nyuddannede er vejen frem

Hos TEMP-TEAM er de eksperter i at matche den rette kandidat med den rette virksomhed, og de er ambassadører for nyuddannede, når de sammen med virksomhederne sporer sig ind på det perfekte match. Manglen på specialister må få virksomhederne til at ansætte nyuddannede i stedet for at headhunte de mest erfarne, så den flotte vækst inden for branchen kan fortsætte i årene, der kommer.

Et generelt problem i life science-branchen er mangel på specialister. Det kan Margit Kjær, Senior Recruitment Specialist, og Kirsten Klit Steffensen, Branch Manager i TEMP-TEAMs Pharma & Life Science-afdeling, bekræfte. De mange ledige nyuddannede akademikere føler stor frustration, når de oplever konstant at blive valgt fra pga. manglende erfaring:

Det er svært at opstøve specialisterne herhjemme, og det medvirker til, at virksom- hederne gerne headhunter de erfarne specialister, men det får vi ikke flere specialister af. Derfor spørger jeg altid virksomhederne, om det kunne være relevant med en nyuddannet, fortæller Margit Kjær.

Vi mener, at vi og virksomhederne har et ansvar for at give de unge den nødvendige erfaring. Det er vores mission. Vi bliver ambassadører for dem, når vi kommer ud til virksomhederne, for vi ser gang på gang de mange fordele folde sig ud, istemmer Kirsten Klit Steffensen.

Ny arbejdskultur giver udfordringer

Når det kommer til virksomhederne, så ved de godt, at det er vigtigt at få nyuddannede ind, men der er flere elementer, der kan afholde dem fra det. Her påpeger de i høj grad tid, ressourcer og de unges tendens til at være hurtigt videre på arbejdsmarkedet. Kirsten Klit Steffensen oplever, at det i høj grad hænger sammen med en ny arbejdskultur, hvor de nyuddannede hurtigt tilegner sig ny viden og ofte trives i fleksible vikar- og projektansættelser:

Det handler om en arbejdskultur, som er under stor forandring. De unge bliver sjældent hængende mere end 2-3 år. Det er klart, at det kan påvirke små og mellemstore virksomheder mere end de store giganter, som har succes med trainee-programmer og ikke er lige så økonomisk sårbare. Det ændrer dog ikke på, at man bliver nødt til at investere tid og ressourcer i de unge, forklarer Kirsten Klit Steffensen.

Begge parter må tilpasse sig

Selvom TEMP-TEAM har stor forståelse for virksomhedernes udfordringer, pointerer de, at der er rigtig mange fordele ved at ansætte nyuddannede. Dertil er det en nødvendighed for at få fremtidens hjul til at køre rundt og forblive en innovativ branche i vækst. Margit Kjær fortæller:

For nyligt hjalp vi en stor pharma-virksomhed med at finde de rette medarbejdere. De oplevede hurtigt værdien af nyuddannede. De kan nemmere sætte sig ind i opgaverne, og der er meget mere flow, en- gagement og nytænkning. De tør, og de handler. Kommer man lige fra en uddannelse, så ved man, hvad der skal til, for at man mest effektivt lærer et nyt stof og omsætter det i praksis. Det ligger helt naturligt i deres mindset.

Som leder skal man prioritere, at der løbende skal være sparring med de unge om mulighed for udvikling, hvis man vil holde på dem. Den årlige MUS-samtale er ikke nok, for der kan de allerede være på vej videre. Omvendt må der også stilles nogle krav til de nyuddannede for et givende samarbejde:

Det kræver en vis ydmyghed og måske lidt færre krav om lynhurtig udvikling og stigen i graderne. De har potentialet til at blive uundværlige specialister, hvis blot de får chancen, afslutter Kirsten Klit Steffensen.

www.temp-team.dk

Del dette indlæg
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Scroll til toppen

Tilmeld Branche Indsigts nyhedsbrev