Den nordiske life science-industri er i konstant fremgang

I Norden har life science-industrien et stort fokus på at generere vækst og vokse sig store på det internationale marked. Den ambition bakkes op af tal fra nonprofitorganisationen Medicon Valley Alliance (MVA).

Tal fra MVA viser, at 2018 har været et godt år for den danske life science-industri. Faktisk så godt, at man i Danmark har slået rekorder, når det kommer til eksport. I 2018 stod den danske eksport af medicinalprodukter og -komponenter for hele 15,4% af den samlede danske eksport. Det betyder, at der på et enkelt årti er sket en fordobling af eksporten inden for life science. Hos MVA estimerer man, at den danske eksport af life science-produkter løber op i omkring 106 milliarder kroner. Også i Sverige er der fremgang for industrien. Her er eksportmarkedet for life science steget med 10,4% sammenlignet med 2017.

Også inden for innovation og produktudvikling oplever man en kraftig fremgang. Hos den Europæiske Patentmyndighed melder man om fremgang i patentansøgninger fra danske virksomheder, hvor der har været en fremgang på 10% set i forhold til patentansøgninger sidste år. Vores svenske naboer har oplevet en fremgang på 4% i samme periode. Det største område inden for ansøgningerne er bioteknologi, men det var inden for pharma-produkter, at myndigheden særligt oplevede det stigende antal ansøgninger.

Ifølge David Munis Zepernick, der er Head of Communication & Public Affairs i MVA, kan fremgangen skyldes, at Øresundsregionen er et anker for den nordiske life science-industri:

Analysen viser, at Øresundsregionen er anker-region for dansk-svensk, og   dermed også nordisk, life science. Det er et fundament, som vi kan bygge videre på, hvis man fra dansk og svensk side intensiverer samarbejdet og sammentænker de nationale life science-strategier i langt højere grad. Potentialet er der, hvis man i København og Stockholm vover at række hånden ud til hinanden som partnere og ikke kun som konkurrenter.”      

Læs meget mere i rapporten fra MVA her

Del dette indlæg
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Scroll til toppen

Tilmeld Branche Indsigts nyhedsbrev