Digitale måleinstrumenter og cloud-løsninger er fremtiden

Lægemiddelproducenter beskæftiger sig dagligt med kvalitetsstandarder, FDA- bestemmelser og GMP-retningslinjer. Derfor er det af allerstørste betydning at overvåge de rigtige procestilstande, når det handler om at sikre batchfrigivelse. Endress+Hausers mission er at hjælpe deres kunder ved at levere skræddersyede produkter og løsninger, så producenterne langt nemmere kan holde deres lægemiddelproduktion under kontrol.

Som succesfuld familieejet virksomhed med over 60 års erfaring inden for laboratorie- og procesautomatisering er det deres mål at hjælpe kunder med at forbedre deres produkter og fremstille dem mere effektivt. I dag indebærer det høje GMP-krav og produktivitetsmål, og her ønsker Endress+Hauser at være en pålidelig biofarmaceutisk partner.

GMP og added value

Både kvalitets- og procesparametre skal overvåges og kontrolleres i realtid for at opfylde kravene til produktkvalitetsspecifikationer, GMP-kompatibilitet og produktivitet. Anders Hjulmann har 20 års erfaring med instrumentering og har siden 2015 arbejdet for Endress+Hauser som Product Manager for niveau, tryk og temperatur. Derudover er han virksomhedens Industry Segment Manager inden for life science-industrien:

GMP-krav skal naturligvis være på plads, når du leverer instrumenter til pharmaindustrien, men derudover skal vores instrumenter give kunderne added value. Vi ønsker at gøre det lettere for dem, så de har større mulighed for at udnytte de ressourcer, der ligger i instrumenterne. Vi sikrer den største grad af sporbarhed og gør det let for kunden at finde de certifikater, han skal bruge på f.eks. en flow- eller temperatur-måler. Det er selvfølgelig linket meget hårdt op til GMP og de godkendelser, der skal være på plads, men vi har skabt nogle værktøjer, som gør det meget lettere, fortæller Anders Hjulmann.

Digitalt cloud-økosystem

For at gøre det lettere og mere effektivt for kunderne at kontrollere deres processer og produktioner har Endress+Hauser udviklet et unikt digitalt system: Heartbeat.

Heartbeat er bygget ind i hvert enkelt instrument og holder bl.a. øje med, hvordan instrumentets stand er i forhold til, da det forlod fabrikken. Det betyder, at hvis der er komponenter, der begynder at fejle, så får man besked og kan lave forebyggende vedligehold, i stedet for at instrumentet går i stykker og skal repareres midt i det hele med frygt for, at en batch går tabt:

Der, hvor vi er unikke, er, at vi har lavet et helt digitalt cloud-økosystem til at hjælpe kunderne, så det bliver lettere og langt mere overskueligt for dem i processerne. Du har en masse instrumenter siddende derude, som giver dig data og information, og ved at have dem nemt tilgængeligt, kan du forebygge nedetid og derved øge produktsikkerheden og være i overensstemmelse med GMP-kravene, siger Anders Hjulmann og fortsætter:

Når vi taler digitalisering, så operer vi med begrebet digital tvilling, hvor man har en digital enhed, der hele tiden kan holde øje med status på instrumenterne. Det arbejder vi med på samlede cloud-løsninger, som er tilgængelig fra en smartphone. Alt sammen for at gøre det lettere for kunden og få det størst mulige udbytte.

Pharma bør slå til nu

Når man har udviklet et lægemiddel, så har man gjort det på baggrund af laboratorieforsøg, som er skaleret op. Den metode, man udviklede, lavede man på baggrund af en masse målinger og bestemt udstyr. I mange pharmavirksomheder har udstyret mange år på bagen og er ikke videre produktionseffektivt, men man er tvunget til at gå videre med det udstyr, man i sin tid investerede i. Her vurderer Anders Hjulmann, at de kan spille en afgørende rolle ved at levere digitale og automatiserede løsninger til laboratorie- og procesautomatisering:

Vi oplever helt bestemt, at virksomhederne lige nu er ved at nå et kritisk punkt, hvor de ikke længere kan sidde overhørig over for de produkter, der kommer ind, fordi der er øget konkurrence fra udlandet. De er pris-pressede, så de er nødt til at få de produkter og løsninger valideret, som kan indsamle data fra de enkelte instrumenter og bidrage væsentligt til oppetiden. De er simpelthen tvunget til at tænke videre nu for at kunne konkurrere med morgendagens virksomheder, lyder det afslutningsvist fra Anders Hjulmann.

www.endress.com

Del dette indlæg
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Scroll til toppen

Tilmeld Branche Indsigts nyhedsbrev