En relativ lille virksomhed med store ambitioner og en spændende pipeline

Hos Incyte arbejder man primært med at udvikle molekyler og immunterapi inden for onkologi. Her er det vigtigt, at man ud fra fælles front arbejder mod at skabe de bedste produkter for fremtiden, samtidig med at man sætter et positivt aftryk på samfundet.

Incyte er en global bioscience-virksomhed med mere end 1.500 ansatte på verdensplan. Selvom der er tale om en relativ ung virksomhed, har man inden for 15 år formået at bygge en utrolig interessant pipeline op. 

Forskningen driver værket

Ovenstående kommer bl.a. til udtryk i Incytes nordiske afdeling, der regner med at fordoble antallet af medarbejdere inden for de næste 18 måneder. Incyte fokuserer primært på at udvikle produkter inden for immunterapi og molekyler, der kan bidrage til behandlingen af cancer. Hos Incyte er det forskningen, der driver hele virksomheden, fortæller Erik Fromm, der er Generel Manager hos Incyte Biosense i Norden:

Vi har et internt motto hos Incyte, der lyder som følgende: ’Videnskaben driver successen’. Det afspejler sig i hele måden, virksomheden er bygget op på. Sammenlignet med de store internationale virksomheder kan vores forskningsafdeling virke lille, men rent proportionelt og strukturmæssigt, så beskæftiger godt og vel halvdelen af alle ansatte i virksomheden sig inden for forskning og udvikling. Læg dertil, at vi har bevist, at vi er yderst effektive og har en høj succesrate, så har du beviset for, at vi er en virksomhed, der drives af videnskaben, fortæller Erik Fromm, mens hans kollega Johan Hultén, Medical Director hos Incyte i Norden, supplerer:

Det er også vigtigt at nævne her, at en af grundene til, at vi står så stærkt i vores forsknings- og udviklingsafdelinger, er, at vi reinvesterer al indtjening fra vores kommercielle produkter ind i vores forskning og udvikling. Det er en af grundene til, at vi har en så spændende og omfattende pipeline, som det er tilfældet, vores størrelse taget i betragtning.

Partnerskaber på tværs

Der er ingen tvivl om, at det er en dyr fornøjelse at udvinde og forske inden for onkologi, som er Incytes store fokusområde. Derfor er det også nødvendigt rent økonomisk, men også rent innovativt og for udviklingen af produktet, at man som relativ lille virksomhed engagerer sig i samarbejder på tværs, forklarer Erik Fromm:

Et vigtigt samarbejdsområde for os er i forbindelse med den akademiske verden. Specielt når det kommer til de værktøjer, vi har udviklet, og de små molekyler og stoffer, som vi skaber på vores laboratorium. Dertil de samarbejder vi generelt har inden for sundhedssektoren, hvor vi kan se, at de værktøjer, vi tilbyder, er med til at gøre en forskel for både dem, der arbejder med dem, og for patienten. Fordi vi er en forholdsvis lille virksomhed, og vi har en stor pipeline, giver det kun god mening, at vi har brug for at trække på andres erfaring og faciliteter, når det komme til de kliniske forsøg. Vi kan ikke udvikle alle områder af vores produkt selv, så i den forbindelse har vi etableret et stort netværk af samarbejdspartnere, som hjælper os i den omfattende proces, det er at udvikle et stof. Her må vi også bare rose måden, man i Danmark arbejder med offentlig-private samarbejder. Vi tror, det er her, fremtiden ligger, fordi det er til gavn for både virksomheden og hele det omkringliggende samfund. 

Johan Hultén supplerer:

Vi har også stor gavn af samarbejder med andre pharmavirksomheder, der har nogle helt andre ressourcer eller erfaringer, end vi selv har, men som passer godt ind i vores portefølje. Fx arbejder vi med en organisation her i Norden, der fokuserer på hæmatologi, der, indtil vi selv har vores egne compounds, yder os bistand i forhold til at kommercialisere vores produkter. Men vi går også ind og markedsfører produkter for andre virksomheder, hvis de passe godt ind i vores pipeline – det er også en vigtig del af de partnerskaber, vi engagerer os i.

Ifølge Incyte er det også nødvendigt, at man strækker sine samarbejder længere, end hvad der blot er til gavn for selve virksomheden. For dem er det nemlig vigtigt, at man er bevidst omkring det faktum, at man som virksomhed også er en del af samfundet og er afhængig af samfundet. Derfor har man et ansvar for, at man bidrager positivt til samfundet: 

Et ikke uvæsentligt aspekt i måden, vi tænker samarbejder på, er, at vi som interessenter i samfundet føler, at det er enormt vigtigt, at vi også tager aktivt del i samfundet. Det gør vi bl.a. ud fra en bæredygtig tankegang, hvor vi arbejder med at minimere vores overordnede aftryk på klimaet, men vi gør det også ud fra et socialt perspektiv, hvor vi prøver at bidrage positivt til samfundet, både lokalt og generelt. Vores forretning afhænger jo af samfundet omkring os, derfor er vi også enormt beviste omkring at give noget tilbage, beretter Erik Fromm.

Målet, som Incyte jagter hver dag med deres forskning, er selvfølgelig at finde en kur mod kræft. Det er et langt og ambitiøst mål, som kræver, at virksomhederne kan arbejde på tværs, og at der er gode muligheder for offentlig-private samarbejder. Det er her, fremtiden ifølge Incyte ligger. Når vi gør det sammen og følges ad mod et samlet mål.

Læs mere her

Del dette indlæg
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Scroll til toppen

Tilmeld Branche Indsigts nyhedsbrev