Medtech Careers vil tiltrække unge talenter

Medico- og medtech-branchen vokser med en enorm fart, men der er mangel på kvalificeret arbejdskraft. Derfor har Medicoindustrien sammen med en række af Danmarks største medico- og medtech-virksomheder skabt branding- og rekrutteringskampagnen Medtech Careers.

Målet med kampagnen er at forbedre rekrutteringsmulighederne for virksomhederne i branchen. Sarah Lindegaard, som er kommunikationskonsulent i Medicoindustrien og projektansvarlig på Medtech Careers, forklarer udgangspunktet for nødvendigheden af kampagnen:

– I første omgang er det ingeniører, som virksomhederne efterspørger, dvs. dem, der udvikler medicinsk udstyr. Alt fra diabetespinde til høreapparater og katetre. Virksomhederne har alle sammen det tilfælles, at de oplever, at det er svært at få kvalificerede ansøgere til opslåede stillinger – eller i det hele taget bare ansøgere, fortæller Sarah Lindegaard.

Digital kampagne i øjenhøjde

Kampagnen udfolder sig først og frem- mest via oplysning og information omkring branchens forskellige områder og mulige uddannelser gennem inkluderende aktiviteter på sociale medier og hjemmesiden www.medtechcareers.dk. Det er vigtigt, at kampagnen lever der, hvor målgruppen er. Både digitalt og fysisk:

– Vi har startet ud med at fortælle de studerende, at der findes noget, der hedder medico og medtech, og at det er en branche i enorm vækst. Mange vælger at gå pharma-vejen, fordi kendskabet til lægemidler i dag er stort. Men der er en vej meget tæt op ad, og især for ingeniører er det, synes vi, en del sjovere at arbejde med, siger Sarah Lindgaard og fortsætter:

– Et af vores budskaber er, at man er med til at gøre en kæmpestor forskel for rigtig mange mennesker, når man arbejder i den her branche. Det er enten udstyr, der er med til at forbedre menneskers livskvalitet eller noget, som i sidste ende er med til at redde liv, tilføjer Sarah Lindegaard.

Politikerne skal råbes op

At virksomhederne overhovedet står over for denne problematik, hænger i høj grad sammen med den store vækst, som branchen har haft de sidste 5 år. F.eks. bidrager branchen årligt med en øget beskæftigelse på 5,5%. Der bliver simpelthen ikke uddannet nok, som vælger at tage medtech- og medico-vejen, så udbuddet kan ikke følge med efterspørgslen. Sarah Lindegaard pointerer, at det må indebære en politisk orientering:

Set i et bredere perspektiv kunne vi godt tænke os at råbe politikerne op. Kunne de måske hjælpe til med at gøre de uddannelser, hvor vi uddanner ingeniører, mere attraktive? Eller være mere åbne for at tiltrække udenlandsk kvalificeret arbejdskraft, hvis det er det, der skal til? Virksomhederne kan i hvert fald ikke gøre det alene, fortæller hun og fortsætter:

I yderste konsekvens kan det gå ud over den velfærdsstat, vi har i dag, hvis vi ikke fortsat har de succesfulde medico- og medtech-virksomheder herhjemme. Både samfundet og patienter vil potentielt komme til at lide under det, hvis ikke vi udnytter det store potentiale i branchen med kvalificeret arbejdskraft, afslutter Sarah.

Del dette indlæg
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Scroll til toppen

Tilmeld Branche Indsigts nyhedsbrev