Opfindsomhed løser tekniske udfordringer

Teknologiske løsninger spiller en vigtigere og vigtigere rolle, når det kommer til udviklingen af produkter til life science- og medicoindustrien. Processen fra prototype til produkt indebærer mange trin, da en prototype skal modnes og modelleres for til sidst at blive industrialiseret og gjort salgsbar. Det kræver en god portion snilde og teknisk opfindsomhed.

Hos Prevas lever man for glæden ved forandring. Forandringen ved at tage et produkt eller en service, og via teknisk og digital opfindsomhed gøre den mere effektiv, mere brugervenlig eller rentabel. Inden for life science og medical devices hjælper de deres kunder med både at udvikle og digitalisere eksisterende produkter og i samarbejde skabe nye elektroniske produkter. Som noget helt særligt tilbyder konsulenthuset inhouse-projekter, hvor de udvikler kundens produkt direkte på kontorene i henholdsvis København, Aarhus og Aalborg, men selvfølgelig også på traditionel vis ude hos kunderne. Henrik Møller, direktør. i Prevas, fortæller om deres ekspertise:


Det vigtigste for os er, at kundens produkt har potentialet til at få indbygget elektroniske løsninger, for så er vi garant for at hjælpe dem godt på vej. Vi oplever ofte, at produkternes lange holdbarhed er med til, at virksomhederne overvejer at digitalisere deres produkt. Her kan man tale om bærdygtigheden i at optimere eksisterende produkter, og det synes vi er en meget ansvarlig tilgang, siger Henrik Møller og fortsætter:

Ud over mekanikken og elektronikken i produktet hjælper vi vores kunder med at få godkendelse i forhold til EU’s nye Medical Device Regulation, som giver branchen nye udfordringer. Vi er velforberedte og står klar til at hjælpe vores kunder i den proces. Det er nemlig vigtigt for os at kunne rådgive og hjælpe fra idé til færdigt produkt.

Automation i produktionen

Navnlig inden for pharma er der stor interesse og fokus på, hvordan man i højere grad kan digitalisere og automatisere sin produktion. Prevas har i samarbejde med deres kunder udviklet et system, der gør det let og tilgængeligt at få nye målinger fra eksisterende apparater eller produktionsudstyr:

Der er naturligvis meget produktionsudstyr inden for pharmabranchen, der har en vis levetid. Derfor har vi udviklet et system, hvor man kan installere nye sensorer på eksisterende maskiner, hvorfra man kan trække data og samle dem i en cloud-løsning. Derefter kan man behandle den indsamlede data og bruge den som understøttelse i beslutninger vedrørende produktionen, fortæller Henrik Møller.

Hvor man hidtil i produktionen har haft to kendte faktorer – start og slut – samt en masse ubekendte derimellem, kan man med sensorerne måle og analysere produktionen løbende. Det sparer unægtelig tid og ressourcer og gør det muligt at begrænse produktionsfejl. Løsningerne er derved med til at fremtidssikre konkurrenceevnen for produktion og samtidig effektivisere de eksisterende arbejdsgange.

Fra prototype til produkt

Foruden arbejdet med digitalisering af kundernes eksisterende produkter, består Prevas’ ekspertise i høj grad i interessante samarbejder med start-ups.

Når man arbejder med prototyper, der har brug for fysisk at blive minimeret og udviklet til et salgsbart produkt, er opfindsomhed et særligt vigtigt element. Hos Prevas oplever de ofte, at kunderne kommer med en mock-up, hvor de beviser, at princippet virker. Herfra er det op til Prevas at modne og industrialisere princippet, og så selvfølgelig gøre det salgsbart, fortæller Henrik Møller:

Vi er eksperter i at formidle og transformere måleprincipper ind i et konkret produkt, der kan produceres og anvendes. Den proces kræver stor opfindsomhed, da det ofte er et krav, at vi er i stand til at minimere det fysiske produkt betragteligt. Det betyder, at vi skal tænke hele konceptet igennem på ny og lave nogle workarounds, der gør, at måleprincippet virker efter hensigten. Dertil er det ofte vigtigt for vores kunder, at produktet kan tilgås fra en mobiltelefon.

Prevas er ofte med til at udvikle produkter inden for home diagnostics, der utvivlsomt kommer til at være en stor del af det danske sundhedsvæsen i fremtiden. Det er derfor et område, som Henrik Møller og Prevas har fokus på i deres arbejde:

Det giver rigtig god mening, at patienten kan få et måleapparat med hjem og selv foretage målinger. Det kan f.eks. være svært at fremprovokere et symptom, når man sidder hos lægen. Derfor er home diagnostics til bedre gavn for både patient og sundhedsvæsnet, når patienten selv kan foretage målinger i hjemmet, i forbindelse med at symptomerne opstår. Dernæst kan man sende de opsamlede data til egen læge, som derfra kan vurdere resultaterne. Det kommer vi til at se meget mere af i fremtiden, afslutter Henrik Møller.

24/7 SERVICE

Som en særlig service tilbyder Prevas 24/7 support på alle deres systemer. Det betyder, at hvis kunden benytter systemer fra Prevas, så kan de altid få enten first – eller second level support på deres produkter. For dem er service altafgørende, og de ved, at systemerne aldrig sover eller holder ferie.

Del dette indlæg
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Scroll til toppen

Tilmeld Branche Indsigts nyhedsbrev