Raman teknologi, din sikre partner på upstream og downstream bioprocessen

Optimer din bioproces ved brug af Raman teknologi
Endress+Hauser og Kaiser Optical Systems

Endress+Hauser opkøbte det succesfulde firma Kaiser Optical Systems tilbage i 2013.

Kaiser Optical Systems er verdens førende indenfor Raman spektrografisk instrumentering og anvendt holografisk teknologi. Det primære formål for Raman måling er at øge udbytte og kvalitet af dit produkt, ved konstant at overvåge processens molekylære udvikling og densitet. Ydermere minimeres risikoen for kontaminering ved at eliminere off-line måling.

Vi tilbyder ikke kun køb af udstyr, men også test på dit produkt, leje af udstyr samt modeludvikling.

Kontakt Endress+Hauser og få mere at vide om dine muligheder.

Raman teknologien

I Raman teknologien bliver molekyler bestrålet af en laser, som kan ligge i det synlige, nær infrarøde eller i det ultraviolette område. Fotoner fra laserstrålen absorberes af molekylerne og giver dem en umiddelbar energitilstand. Hvis molekylerne falder tilbage til samme vibrationelle tilstand, er der tale om en elastisk spredning.

Hvis de derimod afviger i energi niveau (ofte mindre), er der tale om en uelastisk spredning af fotoner, også kendt som Raman-spredning. Når energierne i disse overgange bliver optegnet som et spektrum, kan de anvendes til at identificere molekylet, da de tilvejebringer et ”molekylært fingeraftryk” af det molekyle, der observeres.

RamanRxn2 multi-kanals analysator er yderst fleksibel i sin opsætning, så den understøtter alle dine behov. Du kan vælge at køre op til 4 prober, der vælges efter applikation.
Typiske Raman applikationer i bioprocessen

Det vil være oplagt at anvende Raman som proces analyse teknologi til at lave inline målinger både i upstream og downstream applikationer. Raman har den fordel, i forhold til NIR, at den er upåvirket af vandmolekyler og er derfor favoritten i vandbaserede systemer. Da Raman teknologien kører inline og uden prøveforberedelse, er der god mulighed for at procesoptimere undervejs og dermed begrænse antallet af kalibreringscyklusser.

Du kan med fordel anvende Raman i hele fermenteringsprocessen. Til måling af cellevæksten i bioreaktoren, forstå metabolismen i detaljer og tilrettelægge den bedste næringsstrategi afhængig af forbrugshastigheden. Raman er testet i mange upstream applikationer og blandt andet med ethanol, metanol, acetone, glukose, glutamin, mælkesyre, ammoniak og mammale celler.

I downstream applikationer er Raman en perfekt inline målemetode til krystallisering, frys/tørring, granulering, filtrering og ekstraktion. Her vil Raman teknologien give et hurtigt og kontinuerligt billede af hele processen, så du hurtigt kan korrigere undervejs, set i forhold til en HPLC, hvor der kun kan tages punktmålinger baseret på en prøveoptagning.

Del dette indlæg
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Scroll til toppen

Tilmeld Branche Indsigts nyhedsbrev